keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Söndags öppet och gatulampor

Det svettas och det flåsas! Sommaren är nog en trevlig årstid, men enough is enough. Temperatur metarna visar varje dag över 30 grader, så nu säjer jag det som alla brukar bli "tokiga" av. Det skulle få bli vinter igen!
Anyway. Nu när värmen är som värst, brukar väl människor äta glass i mängder. Det gick inte att köpa glass förra söndagen när jag var ute på stan i Ekenäs, Raseborg. Nämligen butikerna var stängda! Är det inte meningen att det skall vara söndags öppet på sommaren? Tokigt är det... I hela Ekenäs fanns det inte en enda butik som skulle varit öppen. Är det för att spara pengar eller är det nån sorts princip sak?
Gatubelysningen då? Vart har ljuset över vägarna i Ekenäs försvunnit? Är det också för att spara pengar och på mother nature? Det är lite förvirrande om man råkar vara ute på stan och köra bil när mörkret lagt sej. Inga vägar känns bekanta.

2 kommenttia:

  1. Men inte behövs det ju gatulampor på sommaren! det vore oekonomiskt och oekologiskt!

    VastaaPoista
  2. Men som inatt t.ex. så var det bäckmörkt när vi gick ut med hunden. Hela Ekenäs är totalt mörk på kvällana/nätterna. Man hamnar köra med långljus på i stan för att inte köra på nån fotgängare eller annat.

    VastaaPoista